Geri

   

 

 

 

İleri

 

80- Yüzük Hangi Parmağa Takılır?

5299- Enes (radıyallahü anh)’ten rivâyete göre, Peygamber (sallallahü aleyhi ve sellem): Gümüşten bir yüzük edindi ve şöyle buyurdu:

(Biz bir yüzük yaptırdık ve üzerine de Muhammed Rasûlüllah yazdırdık, hiç kimse yüzüğüne bu yazıyı yazdırmasın.) Rasûlüllah (sallallahü aleyhi ve sellem)’in küçük parmağına taktığı o yüzüğün parlaklığını hala görüyor gibiyim. (Buhârî, Libas: 51; Müslim, Libas: 15)

5300- Enes (radıyallahü anh)’ten rivâyete göre, Rasûlüllah (sallallahü aleyhi ve sellem) yüzüğü sağ eline takardı. (Ebû Dâvûd, Hatem: 3; Müslim, Libas: 13)

5301- Enes (radıyallahü anh)’ten rivâyete göre, şöyle demiştir: Peygamber (sallallahü aleyhi ve sellem)’in yüzüğünün parlaklığını sol elinin parmağında görür gibiyim. (Buhârî, Libas: 51; Müslim, Libas: 13)

5302- Sabit (radıyallahü anh) anlatıyor: Enes’ten Rasûlüllah (sallallahü aleyhi ve sellem)’in yüzüğünü sorduklarında sol elinin küçük parmağını kaldırarak sanki gümüş yüzüğünün parlaklığını görür gibiyim. (Buhârî, Libas: 51; Müslim, Libas: 13)

5303- Ebu Bürde (radıyallahü anh)’den rivâyete göre, şöyle demiştir: Ali’den işittim şöyle diyordu:

(Rasûlüllah sallallahü aleyhi ve sellem) yüzüğü orta ve şehadet parmaklarına takmayı yasak etti.) (Ebû Dâvûd, Hatem: 4; İbn Mâce, Libas: 43)

5304- Ali (radıyallahü anh)’den rivâyete göre, şöyle demiştir: Rasûlüllah (sallallahü aleyhi ve sellem) yüzüğü şehadet parmağıma, orta parmağıma ve onun yanındaki parmağıma takmayı yasaklamıştı. (Ebû Dâvûd, Hatem: 4; İbn Mâce, Libas: 43)