Geri

   

 

 

 

İleri

 

35- Vitir Namazı Nasıl Tek Hale Getirilir?

1703- Abdullah b. Ömer (radıyallahü anh), Rasûlüllah (sallallahü aleyhi ve sellem)’in şöyle buyurduğunu naklediyor:

(Gece namazını ikişer ikişer kıl, bitirmek istediğinde tek rekat kıl ki böylece tüm kıldıkların tek olmuş olsun.) (Dârimi, Salat: 210; Tirmizî, Salat: 336)

1704- İbn Ömer (radıyallahü anh)’den rivâyete göre, şöyle demiştir: Rasûlüllah (sallallahü aleyhi ve sellem) şöyle buyurdu:

(Gece namazı ikişer ikişer kılınır, vitir ise tek bir rekattır.) (Dârimi, Salat: 210; Tirmizî, Salat: 336)

1705- Abdullah b. Ömer (radıyallahü anh)’den rivâyete göre, bir adam, Rasûlüllah (sallallahü aleyhi ve sellem)’e gece namazından sormuştu da; Rasûlüllah (sallallahü aleyhi ve sellem) şöyle buyurdu:

(Gece namazı ikişer ikişer rekat kılınır. Sabah vaktinin girmesinden korkarsanız tek rekat vitir kılınız ki; böylece tüm kıldıklarınız tekleşmiş olur.) (Dârimi, Salat: 210; Tirmizî, Salat: 336)

1706- İbn Ömer (radıyallahü anh), Rasûlüllah (sallallahü aleyhi ve sellem)’den şöyle buyururken işittiğini naklediyor:

(Gece namazı iki rekat iki rekat olarak kılınır. Sabah vaktinin girmesinden korkarsanız tek rekat vitir namazı kılarak tüm kıldıklarınızı tekleştirmiş olursunuz.) (Dârimi, Salat: 210; Tirmizî, Salat: 336)

1707- Âişe (radıyallahü anha)’dan rivâyete göre, Rasûlüllah (sallallahü aleyhi ve sellem) gece namazı olarak on bir rekat kılardı. Bunlardan bir rekatı vitir namazı idi. Namazdan sonra da sağ yanı üzerine uzanır yatardı. (Müslim, Salatül Müsafirin: 16; İbn Mâce, İkametü’s Salat: 126)